Tijd voor een vakantie!

Onderzoekers zijn het er unaniem over eens: vakantie is goed voor je! Door even uit je huis weg te gaan, stap je uit de sleur van het dagelijks leven en kom je helemaal tot rust. Een weekje vertoeven aan het strand, de ongerepte natuur in of cultuursnuiven tijdens een stedentrip. Het maakt niet zo veel uit wat je doet, als je het maar doet. Maar waar kun je nou het beste naartoe? Het goede nieuws is dat dat geen bal uitmaakt. Je kunt de auto pakken voor een weekendje all inclusive hotel Nederland, maar je kunt ook overwegen of een van de rondreizen Kaapverdië of Zuid-Afrika niet iets voor jou is.

Een rondreis door Kaapverdië

Rondreizen Kaapverdie is een goed idee. De Kaapverdische eilandengroep, die bij Afrika hoort en aan de westkust ligt, is een prachtige tropische vakantiebestemming voor liefhebbers. Het land heeft ongeveer zeshonderdduizend inwoners en is dus niet erg groot. Kaapverdië wordt gekarakteriseerd door prachtige stranden, een relaxte sfeer, muziek en natuurlijk het heerlijke tropische klimaat.

Het eiland Santo Antao

De meeste ervaren reizigers zijn het erover eens dat Santo Antao het mooiste eiland van Kaapverdië is. Dit vulkanische eiland zit vol met hoge bergen en diepe valleien. Door de vruchtbare vulkanische grond groeit hier allemaal pracht en praal, waardoor de valleien opvallend groen zijn. Langs de kust eindigen de hoge bergen in steile kliffen vanaf waar je een spectaculair zicht hebt op de Atlantische Oceaan.

De andere eilanden

Toch hoeft de reis zeker niet na dit mooie eiland te eindigen. Sao Vincente is dé plek als het gaat om cultuur. In de culturele hoofdstad Mindelo kun je de echte sfeer proeven. Ook Santiago en Fogo zijn eilanden die aan te bevelen zijn. Santiago wordt ook wel beschreven als Kaapverdië op kleine schaal. Op dit eiland beleef je alles: de cultuur, de sfeer, de muziek, het eten, het strand, de natuur. Fogo is een prachtig stukje natuurkracht. Het eiland heeft een bergtop van bijna drie kilometer en is in feite een grote vulkaankrater. Prachtig om te zien, nog mooier om te beklimmen.

Kaapverdië ligt niet om de hoek. Het kost je een paar uur vliegen om er te komen. Toch is het de moeite dubbel en dwars waard. Kaapverdië lijkt in de verste verte niet op Nederland, waardoor je, tijdens een paar dagen vakantie hier, echt even loskomt van de dagelijkse sleur en je hoofd kunt leegmaken. Kaapverdië zal je veel te bieden hebben.